DE KRACHT VAN JE DAGELIJKSE VOEDING,

Een niet te missen lezing over ‘hoe je met je dagelijkse voeding je gezondheid en welbevinden kan beïvloeden’.
Wist je dat je lichaam opgebouwd wordt uit de voeding die je dagelijks eet. Hoe beter je voeding op jouw persoonlijk lichaam afgestemd is, hoe sterker je lichaam. Ook je geest en je spirit worden er beter van. Alhoewel we geleerd worden dat we allemaal hetzelfde dienen te eten, blijkt dit in de realiteit niet helemaal te kloppen. Als we allemaal hetzelfde nodig hebben waarom springt de én dan zijn bed uit voor een English breakfast terwijl de ander al bij het idee alleen er misselijk van wordt?
Er bestaan namelijk verschillende stofwisselingstypes die elk een andere combinatie aan en andere soorten koolhydraten, eiwitten en vetten nodig hebben.
Daarnaast is voeding veel meer dan calorieë tellen en ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Met je dagelijkse voeding kan je je conditie beïvloeden, verbeteren, optimaliseren. Voeding kan je een lekker warm gevoel geven of je helemaal doen bibberen, de verschillende bereidingswijzen beïvloeden elk op een andere manier je welbevinden. En wist je dat de verschillende smaken elk een andere uitwerking hebben op je lichaam? En wat we al helemaal vergeten zijn, is dat zowel je lichaam als je hormonen houden van lokaal en seizoensgebonden voeding.


Sabine kampte in haar tienerjaren met een eetstoornis. Wat ze toen niet besefte, was dat haar ‘gevoeligheid’ haar uiteindelijk op haar zielepad zou zetten. “Mensen inspireren over de kracht van hun dagelijkse basisvoeding”
Wat begon als een zoektocht om haar eigen leven weer op de rails te krijgen, mondde uit in talrijke opleidingen in binnen- en buitenland. Hierdoor ontwikkelde ze een heel eigen visie over voeding en gezondheid en begon het te kriebelen om haar kennis uit te dragen. Voedingsadviezen, lezingen, kooklessen, medicinaal koken, samen koken, … behoren tot haar dagelijkse activiteiten.
Recent bundelde ze al mijn kennis samen in een boek: Voeding als levenskracht, welk stofwisselingstype ben jij.

WANNEER = donderdag 13 oktober om 19 uur.
PRIJS = 20€/persoon.