Hallo dag mooie vrouw,
dag mooie man,

het is tijd voor een nieuwe 'mensen dag' rond dit oh zo boeiende thema. En deze keer ben ik te gast bij Lut Vercouillie van Shamballa. Een dag waarop één ieder welkom is : vrouw, man, lesbisch, homo, trans, queer, a-seksueel ... omdat het een thema is dat ons als mens allen aanbelangt en zo belangrijk voor ons is en er tevens bij velen nog heel wat lading opzit. Hoe zou het zijn om jou in dat 'speelveld' vrijer te kunnen en mogen bewegen?!
Verlang jij er naar:
-om eens een hele dag in het thema van aanraken en (aan) geraakt worden ondergedompeld te worden?
-om eens op een andere manier dit thema te exploreren en in overgave te durven gaan?
-om meer voelbewustzijn in je handen en in je hele lijf te krijgen?
-om tijd en ruimte te mogen nemen om te voelen en te ervaren wat jouw verlangen is in hoe je wil aangeraakt worden?
-om te mogen ontvangen van een ander los van taboe, schaamte, schuldgevoel?
-om op ontdekkingstocht te gaan met jezelf en de ander, leren voelen wat je fijn vindt?
-om te oefenen met grenzen en zowel een volle ‘ja’ als een ‘nee’ te durven neer zetten?
-om het eens niet allemaal alleen te moeten doen en in een veilige yinne bedding gedragen te worden door anderen?
-om in je intieme relaties op een andere, vernieuwende manier met dit thema te kunnen oefenen en ‘spelen’ ?
-om jezelf een kwaliteitsvolle dag me time kadoo te doen?

Herken je dit, resoneert het ?
Dan is deze workshop zeker voor jou! Als mens in onze westerse doel- en prestatiegerichte samenleving kennen we het niet zo goed om op een fijne, comfortabele en veilige manier lijfelijk bij anderen te zijn. Mogen aanraken, aangeraakt worden zoals jij het wilt, te rusten, steunen en leunen bij elkaar … voor velen is dat ongekend. We zijn het zo vaak gewoon om het alleen te doen, het bij onze partner te gaan zoeken, ons best te doen, nog even door te doen en al die ballen in de lucht te houden.
Hoe zou het zijn om je te mogen overgeven, te mogen ontvangen en ja ook te ‘nemen’ van een ander in plaats van altijd maar opnieuw en opnieuw te geven? Aanraken is onze ‘eerste’ taal en één van onze belangrijkste basisbehoeftes. En laat dat net één van de dingen zijn die heel wat mensen in hun leven missen of misschien is het er wel, maar verlangen we naar een andere manier van aangeraakt worden en de ander aanraken. Alleen, we hebben vaak niet geleerd om te mogen en durven voelen hoe en wat. De volgende stap daarin is het ook durven en kunnen verwoorden. Veelal heerst er ook verwarring, omdat we geleerd hebben om aanraken te associëren met seksualiteit en dat mag, maar hoeft helemaal niet zo te zijn.
Hoe zou het zijn om het plezier, the pleasure van het aanraken weer in je vingers te krijgen, jezelf aan te raken en ook de ander? Het thema zit zo verweven in al die verschillende vormen waarin liefde zich kan uiten: in het sensueel, intiem en seksueel samenzijn tussen geliefden, in vriendschapsrelaties, in relaties tussen (groot) ouders en (klein) kinderen, relaties tussen kinderen …
Hierin laat ik mezelf vooral inspireren door “The Wheel of Consent” van Betty Martin. Eén ding is zeker: het zal je blik en kijk op dit thema wellicht voorgoed veranderen alsook jouw ervarings- en belevingswereld verruimen.
Laat jij je onderdompelen in dit oh zo boeiende thema?!
Voor wie?
Voor mannen en vrouwen, inclusief LHBTIQA, zowel singles, koppels als gelegenheidskoppels zijn welkom. Dit alles vindt plaats in een veilige setting (de kledij blijft aan en er zijn duidelijke en heldere grenzen waarbinnen we “spelen”. Interesse maar toch nog vragen? Neem gerust contact met me op en dan kijken we samen of dit echt iets voor jou is.
Dit is wat deelnemers achteraf lieten klinken:
Jasper
In de workshop vind je in je toon en stem een heel mooi evenwicht van openheid, diepte en uitnodigende begeleiding en dat werkt voor mij persoonlijk heel goed.

In jouw workshop was mijn innerlijke criticus stil en kon ik helemaal in mijn lijf zakken in harmonie met mijn hoofd. Dat is iets dat ik héél zelden ervaar en één van de dingen waar ik op zo’n dag heel dankbaar voor ben... Het creëren van zo’n diep gevoel van connectie, op zo’n korte tijd en met zo weinig woorden vind ik ook heel waardevol
Jeroen
De aanraking tijdens de workshop was voor mij toch van een heel ander formaat dan dat bij massage. Het voelde bij momenten nog intiemer aan dan wat ik ken. Vooral wanneer ik zelf iemand anders moest aanraken. Ik weet nog toen mij gevraagd werd door één van deelneemsters of ik achter haar wou zitten en zachtjes door haar haren wou kroelen, dat gewoon achter haar gaan zitten als intens aanvoelde. Dat gevoel van nabijheid was een nieuw gevoel. Het was een heel vreemd gevoel van ontroering en intimiteit op hetzelfde moment… De workshop blijft ontroeren, zelfs bij de mensen die er niet bij waren.
Veerle
Nogmaals dank je wel voor de prachtige dag! Ik hoop dat je echt beseft dat jouw manier van begeleiden en Zijn heel bijzonder is en steeds heel wat mogelijkheden biedt in leren zijn en durven veilig voelen. Jouw prachtige, krachtige "éénvoud" gemengd met jouw kennis is zo inspirerend. Het raakt elk mens en brengt iedereen een stukje dichter bij zichzelf en in een grotere waarheid. Heel veel dank daarvoor.
Ik kan je nu al met zekerheid zeggen dat je met een brede glimlach, zin in speelsheid, een warm en blij hart en vervulde buik huiswaarts zult keren! Ik zag het keer op keer gebeuren bij vroegere deelnemers/neemsters: hoe hun hart zich opende, hoe verdriet en pijn maar ook plezier gedeeld werd, hoeveel ontspanning, openheid en vreugde er in hun gezicht te zien en te lezen was na het samen zijn rond dit thema.
Praktisch:
Aantal deelnemers: min 8 – max 12
Inloop vanaf 9u45 zodat we om 10u00 kunnen van start gaan. We ronden af tegen 17u30
Meer info en inschrijven via mireille.lotusbloem@hotmail.com of 0478 68 34 58 of  vercouilliel@hotmail.com.
Bijdrage: jij bepaalt hoeveel je mij wil geven en kiest tussen 89 - 99 -109 euro (je plekje is verzekerd na bevestigingsmail en overschrijving op BE45 8915 8420 9889)
Ik zorg voor allerlei bio lekkers voor in de (kleine) pauzes
Lunch: we zorgen met z’n allen voor een rijk gevulde seizoensbuffet tafel (pot luck systeem) zodat we ons ook in het voeden van ons innerlijke kunnen laten aanraken en raken door al dat heerlijk lekkers.
mail met praktische info wordt je achteraf nog bezorgd
Je bent van harte welkom en ik zie naar je uit!
Speelse (aan)rakende groetjes
Mireille Madeleine