Fermenteren, een eewenoude bewaaringsmethode,

Naast een eeuwenoude bewaringsmethode, enorm goed voor je gezondheid. Wil je meer weten wat het doet, en hoe je er zelf aan begint?

Waarom is fermenteren gezond?
Gefermenteerde voeding kan bijdragen aan de toename van het aantal goede bacteri・ (probiotica) in de darmen. Deze bacteriën zijn belangrijk voor de  spijsvertering, stoelgang en  weerstand. Gefermenteerde groenten bevatten bovendien veel andere gezonde voedingsstoffen, zoals  vitaminesmineralen  en  antioxidanten. Er wordt wel eens gezegd dat gefermenteerde groente zelfs gezonder is dan rauwe groente. Fermenteren draagt er tevens aan bij dat voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen. Bij het proces van fermentering worden namelijk complexe moleculen in kleinere gesplitst. Op deze manier vindt een voorvertering van het voedsel plaats.
Vitamines en mineralen werken beter als u gefermenteerde voeding consumeert. Dit komt omdat door fermentatie  enzymen  ontstaan die nodig zijn om het beste uit de vitamines te halen.

Wanneer? zaterdag 14 oktober van 14u30 tot 17u

Kost ? 25 €

Wie? Do Lefevre

Meebrengen : 2 weckbokalen van minimum 750gr, of een andere , afsluitbare, glazen pot met een brede opening. Do brengt een aantal groenten mee, maar je kan ook jouw eigen favorite groenten en kruiden meebrengen,
Inschrijven kan via dolefevre@live.be of via Lut. vercouilliel@hotmail.com