KOKEN MET ZEEWIEREN
Bij ons totaal onbekend en dus ook onbemind terwijl in andere delen van de wereld zeewieren al eeuwenlang een onderdeel zijn van hun dagelijkse keuken. Zeewieren zijn heel krachtig voedsel: ze bevatten veel en makkelijk opneembare mineralen, ze zijn een rijke bron van jodium nodig voor een goede werking van je schildklier, ze bevatten makkelijk opneembare eiwitten, ze voeden je huid, ze bevatten veel vezels goed voor je darmtransit en zovele meer.
Er bestaan verschillende soorten zeewieren elk met hun eigen effect op je lichaam.
Tijdens deze kookles/workshop gaan we aan de slag met verschillende soorten zeewieren. Sabine vermeld telkens hun effect, hun invloed op je lichaam en hoe je ze smakelijk klaar kan maken.
Blijkt na deze workshop/kookles dat koken met zeewieren voor jou toch een stapje te ver is, geen nood, er bestaan ook zeewieren die je zo over je eten kan strooien. Ook deze komen aan bod zodat de grootste drempel - namelijk het bereiden ervan – uitgeschakeld wordt.
We ronden de namiddag af met enkele tongstrelende zeewier-proevertjes.
Voor iedereen is een naslagwerk voorzien zodat jullie tenvolle van de les kunnen genieten.
Wanneer: zaterdag 22 april van 14u tot 17u30.
Prijs: 55 €, thee, maaltijd en naslagwerk inbegrepen.
Wie: Sabine Martens
Sabine werkt enkel met biologische producten.