" Offerceremonie voor Pachamama en het maken van  Altaar”

“Altaar”, het meest bekende woord.
Altaar is een plaats van offergaven en verering voor Moeder Aarde. Op veel plaatsen is het een heuvel,  van stenen gebouwde heuvel op hoge plaatsen of kruisen aan zijkanten van wegen waar de “preegrino” rust, kracht herwint en zijn geschenken aanbiedt zoals tabak, eten, drinken of een nieuwe steen.

De Pachamama is een "Godheid" die "Moeder Aarde" vertegenwoordigt, als beschermer en gever, bron van leven en vruchtbaarheid.

Offering (Aofrenda) aan Moeder Aarde herstelt de fundamentele bron en de relatie tussen de mens en Moeder Aarde of Pachamama.

Het offer is een symbolische manier waarop de mens terugkeert naar Pachamama en  teruggeeft wat hij heeft gekregen of genomen. Het primaire doel is het herstel van de uitwisseling tussen de mens en de natuur.

In de steden hebben migratie en overdreven consumptie het ritme verstoord.
"We zijn materialistisch geworden, we willen de nieuwste mobiele telefoon en een goed huis hebben, daarom moedigen we toerisme aan op Heilige plaatsen in ruil voor een spirituele reünie, we downloaden negatieve en belasten de positieve. We  beseffen niet meer dat we deze Heilige Plaatsen en Spirits moeten danken. Daarom creëren we deze ceremonie hier en nu om te danken voor alles wat we krijgen.

Het offer is een actie van kosmische wederkerigheid, het is de realisatie van universele en kosmische rechtvaardigheid, de vervulling van een wederzijdse plicht. Het breken van dit principe zou ernstige verstoringen van het evenwicht in de natuurlijke, sociale en religieuze systemen veroorzaken.

Moeder Aarde is niet alleen grond, het is energie, leven, Heilige geest. We danken voor alles wat we ontvangen hebben of voor alles wat we nu hebben. We respecteren het, we houden ervan, we waarderen het en heiligen het bestaan door te danken met ceremonieën, we zijn de kinderen van Moeder Aarde.
Elke moeder heeft graag dat hun kinderen ooit danken voor alles.

Zo danken we en geven we de kracht door. We ontvangen kracht om door te gaan met het genereren van het leven in de wereld. Op zicht heeft Moeder Aarde dat  niet ‘nodig”, maar zee heeft het wel heel graag.

We verbinden ons met elkaar en met de natuur, we bidden voor alles wat we ontvangen/ontvingen, voor de mensen die op ons pad kwamen, voor het welzijn van onze familie, werk, liefde, gezondheid, geluk, spiritualiteit, persoonlijke bescherming voor onszelf en voor anderen.


Voorgestelde aanbiedingen:
omvatten suiker, snoep, maïs of andere granen, cocabladeren (of een ander kruid of kleine bladeren beschikbaar), bloemen, wierook, papier geld, zout, veren, watten, bonen, kleurrijke garens en elk ander item dat van belang is voor de gelegenheid. De elementen zijn minder belangrijk dan de intentie.
Nederigheid en dankbaarheid en een open hart zijn belangrijk gedurende de ceremonie en zullen ervoor zorgen dat je meer genade in je leven ervaart en een betere ontvanger van genade zal worden.Meebrengen: bloemen, veren, garens, bonen, wierook, ….

Een groot stuk papier of een vel van aanzienlijke omvang om het aanbod te plaatsen en vervolgens in te pakken.
Wanneer: zondag 22 juli
Wie: Gloria Vasquez
Afspraak om 13.30 aan Shamballa
Bij goed weer zal de ceremonie doorgaan in Grammene, op de plek van de zweethut. Dit zal beslist worden op de dag zelf, afhankelijk van het weer.
Prijs: 30 €