Kiemen: levend voedsel.
Zélf Kiemen ??
Heb je er ooit van gehoord, maar kon je niet geloven dat het zo eenvoudig was om je voeding zelf voort te brengen ?
Ooit mee bezig geweest, maar je activiteiten stopgezet, omdat het een rotboel werd, omdat het maar niet wou lukken...
Heb je het gevoel dat je een groene duim moet hebben om dergelijke experimenten aan te pakken ?
De voedingswaarde van gekiemde zaadjes ligt 100 tot 300% hoger dan die van andere voedingsmiddelen. Zij bevatten een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, eiwitten en enzymen : in het beginstadium van hun groei bezitten alle planten immers een rijkdom aan vitaminen, mineralen, oligo-elementen, aminozuren, enzymen, plantaardige hormonen en bio-stimuline, die vitaliteit van onze cellen versterken en hen een voortdurende heropbouw verzekeren. De vertering en opname van de inhoudsstoffen worden dankzij het kiemen vergemakkelijkt door een soort van voorvertering: complexe structuren zoals eiwitten worden herleid tot eenvoudige aminozuren en enzymen. Het gebruik van gekiemde zaden helpt het organisme ook snel voorzien van energie: één der belangrijkste eigenschappen van gekiemde zaadjes is hun gehalte aan vitale energie. De meeste gekiemde zaadjes proeven ook vrij zoet. Het zetmeellichaam van het zaad is overgegaan in meer eenvoudige suiker, waardoor sommige kiemen een suikerkwaliteit hebben die dicht bij fruit ligt.
VOORDELEN VAN KIEMEN
- gans het jaar te telen, gemakkelijk zelf thuis te kweken.
- lage kostprijs, hoog rendement.
- hoge voedingswaarde, levend voedsel.
- lekker en veelzijdig in gebruik.
- ecologisch: zelfvoorziening, geen transport, geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen, geen bewaarprobleem (koelkast), geen afval, zeer korte bereidingstijd.
- lichter verteerbaar en hogere voedingswaarde dan de oorspronkelijke granen, zaden of pitten.

Microgroenten zijn jonge planten die reeds geoogst worden na 10 tot 21 dagen.
Deze zitten boordevol voedingsstoffen, intense smaken en hun vorm is een streling voor het oog.
Je kan ze gemakkelijk gebruiken als garnituur op eender welk gerecht, ook heerlijk tussen een broodje of als salade.
Sommige, zoals zonnebloem, kan je zelf kort mee verwerken in warme gerechten!
Ook benieuwd geworden?
Tom De Windt van PachaGreens komt het je haarfijn uitleggen. Binnenkort kan je dus met je eigen microgroenten en kiemen aan de slag!
Er zullen proevertjes zijn en ook sapje van vers tarwegras.  
Meer info op www.pachagreens.com 

Wanneer: maandag 5 februari 2018 om 19u
Wie: Tom De Windt

Inschrijven: kan door  voor 1 februari 12 euro over te schrijven voor leden van VELT-Leieland. Niet-leden betalen 15 euro op rekeningnummer van VELT-leieland: BE 55 4694 1599 4144 met vermelding "kweken van kiemen en microgroenten"