Wat zijn scheuten of kiemgroenten?
Boordevol gezonde en voedzame voedingsstoffen
De mens geeft met kiemgroenten meer waarde aan zijn dagelijkse voeding. Zaden laten kiemen is trouwens een zeer oud gebruik van de mens. Tijdens het kiemproces stijgt immers het vitaminegehalte sterk van o.m. de vitamines C, D, E, K evenals van de mineralen ijzer en fosfor. Kiemscheuten zijn daarom het meest vitale stadium van een plant, groente of bonensoort. Om die reden bevatten kiemgroenten dan ook een hogere concentratie aan vitaminen, mineralen en hoogwaardige eiwitten dan volgroeide groenten.
Kiemen zijn een uitstekend alternatief om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aan groenten eenvoudiger te behalen. Een extra voordeel is dat scheuten caloriearm zijn en zich uitstekend lenen in een gezond slankmakend of –houdend eetpatroon.

Variatie in smaak en kleur
Kiemgroenten zijn verrukkelijk mals en knapperig van smaak. Het scheutenpalet kan op vele manieren gebruikt worden. Bovendien past hun gevarieerde smaak en kleur bij elke menu. Want of een gerecht nu hartig of zoet is, koel of lauw, zacht of uitdagend, een passende kiem maakt het geheel tot een culinair prachtig afgewerkte topper!
Enkele kiemgroentensuggesties: als kleurrijke garnituur, als broodbeleg, verwerkt in een verfrissend zomerslaatje of in een groentesalade. Onze webpagina ‘In de keuken’ wil je alvast inspireren met onze voorbeeldrecepten.


Wanneer ? za 25/11 om 14u30

Waar? Bij Lut Vercouillie, Shamballa, ten Bosse 78

Kost? 25 €

Wie: Do Lefevre