W
Mantras zingen, kom samen dansen, zingen...

Mantra stamt als woord af van de Sanskriet, Woorden Manasah (geest) en Tra (bevrijding van de geest). Je zou kunnen zeggen dat dit soms een gedicht is, maar het kan ook een zin zijn of een enkel woord. Je  zingt Mantra's  om je gedachten opzij te zetten,
We zingen mantra's vanuit ons hart, voor de vrede in onszelf, ons gezin, eveneens voor de wereldvrede,

Mantra’s zijn korte gedichten, woorden of lettergrepen die worden gezien als medicijn en daarom een (potentiëe) vorm van genezing voor de ziel. Je kunt een mantra omschrijven als een spreuk of gebed, met klanken die in staat zijn om jou tot een ‘hogere’ staat van bewustzijn te brengen. Alles in en om jou heen is opgebouwd uit energie, en energie bestaat uit trillingen: zo ook klanken. Wanneer jij dus, met jouw stem en behulp van een mantra een klank maakt, zet je een bepaalde trilling in jouw lichaam in beweging.

Je hebt geen enkele voorkennis of zangtalent nodig,

Zing, dans, en kom samen,,,,,
In deze verfijnde・staat van beleven leer je jouw buitenwereld met jouw binnenwereld te verbinden (en vice versa), waarbij een hele nieuwe dimensie voor het helen van emotionele en/of spirituele wonden beschikbaar komt.
Door je te focussen op een specifieke mantra, breng je frisse・energie binnen op een laag die in het dagelijks leven mogelijk bedolven is onder chaotische gedachten.
Mantras woorden vaak gezongen, en soms herhaald, hetgeen chanten・wordt genoemd. Dit hoeft echter niet persé, een mantra kan ook in gedachten worden uitgesproken, wat minstens zo krachtig is. Toch ervaren veel mensen het als stimulerend, motiverend en eenvoudiger om mantras hardop uit te spreken of zingen.

Waarom mantra zingen?
Het herhalen van een mantra heeft de kracht de zanger in een meditatieve staat en/of lichte trance te brengen. Door het ritmisch herhalen van een woord of spreuk, zul je merken dat het lastig en op een zeker moment zelfs onmogelijk wordt om afgeleid te worden door de dagelijkse sleur van denken. Je brengt jezelf in een lichte ‘slaapstand’, die in wezen voelt alsof je juist een beetje scherper bent gaan zien.
In deze staat is het eenvoudiger om verbinding te maken met diepere lagen van jouw zelf: de lagen die in het ‘dagelijks leven’ soms moeilijk te bereiken, laat staan te bevatten zijn. Zo kunnen mantra’s jou helpen om, bijvoorbeeld, opnieuw te leren ademhalen op een rustige, en bewuste wijze; om jouw systeem positiviteit, vreugde en inspiratie in te blazen; maar ook om een oud patroon, dat je maar niet losgekoppeld kreeg, te ‘hervormen’ ofwel jouw focus naar een nieuwe, voedzame manier van (be)leven te brengen.
Ziekte en blokkades
In het geval van ziekte, maar ook bij emotionele of spirituele blokkades, is er sprake van een ‘stagnatie’ in de stroom van energie, die altijd in jouw lichaam plaatsvindt. We spreken hier niet van een letterlijke stilstand (energie is namelijk altijd in beweging): denk bij ‘stilstand’ aan een symbolische knoop die is ontstaan bij het gebrek aan inzicht of ontspanning, vertrouwen of plezier in het leven (en/of specifieke sfeer van de wond). Zie dat, waar jij ziekte of stagnatie ervaart, als een (tijdelijk) gesloten deur, en een mantra als een (potentieel verlossende) sleutel. Soms moet je even zoeken voor je de mantra vindt die in het slot van jouw deuren past; je zult niet altijd begrijpen wat de mantra betekent; en je zult de tijd moeten nemen om te leren hoe je deze vorm van energie moet toe passen. Maar, met herhaling als de leidende kracht van mantra’s, zul je ontdekken hoe ook jij in staat bent om jouw eigen geest te zuiveren op deze subtiele, doch waanzinnig krachtige wijze.


Wie is Jessica Lippens?

Ik adem al gans mijn leven muziek. Zingen is een passie waarmee ik geboren ben. Ik zing op ceremoniële gebeurtenissen zoals uitvaart, huwelijk, doop, levens-, groeifeesten. Ook zing ik op klankconcerten. Ik zing in voor Xyrion, Noir-x. Ik hou vooral van muziek met een dieperliggend verhaal, betekenis.
Ik leerde het mantrazingen enkele jaren geleden kennen. Je kan het niet vergelijken met het zingen van gewone liedjes. Door het herhalend zingen van de krachtige woorden kom je nog meer thuis bij jezelf. Ook het samen zingen met anderen versterkt dit alles nog meer. De verbinding met de anderen en vooral met jezelf is goud waard!❤

Wanneer: zondag 18 december (datum gewijzigd) om 14 -17 uur,
Prijs: 15 €
Wie: Jessica Lippens


Je hebt geen enkele voorkennis of zangtalent nodig,