De aromatische huisapotheek.
Etherische oliën of essentiële oliën die bij aromatherapie gebruikt worden, bevatten de vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, kruiden, wortels, houtsoorten, harsen, zaden.
Het is door deze oliën dat elke plantensoort een specifieke geur heeft. Het werken met aromatische planten is terug te voeren tot de Egyptenaren, ongeveer 4000 jaar voor Christus.
In de aromatherapie worden slechts die planten gebruikt die etherische oliën bevatten. Etherisch wil zeggen: vluchtig, dit wil zeggen dat de vloeistof snel verdampt als ze aan de lucht wordt blootgesteld.
In onze tijd hebben ontevredenheid over de moderne geneeskunde en de belangstelling voor natuurlijke geneeswijzen ertoe geleid dat vele mensen voor hun lichamelijke en geestelijke klachten hun toevlucht zoeken in het alternatieve.

Etherische oliën worden beschouwd als de ziel van de plant, die een grote invloed heeft op diegene die ze gebruiken.
Ze bieden een zacht en natuurlijk alternatief op de voor de risico’s die synthetische geneesmiddelen met zich meebrengen. Die dan dikwijls nog vele negatieve bijwerkingen en allergische reacties hebben. 

Ontdek welke essentiële oliën je op veilige manier kunt gebruiken in de strijd tegen microben, virussen en bacteriën.
Verkoudheid, griep, kriebelhoest, bloeduitstorting, menopauzale klachten, overgewicht… maar ook doeltreffende remedies en recepturen tegen migraine, constipatie, spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, stress, sinusitis, artrose, spierpijn…en nog veel meer komen aan bod in een leerrijke PowerPoint presentatie.

Wie: Frank Vandaele
Kostprijs: € 20 pp. ( incl.syllabus)
Start: 19.30