CURSUS AYURVEDISCHE MASSAGE

wil je zelf leren masseren ?


In twee  stappen word je ingewijd in de aloude technieken van een  Ayurvedische massage. We kiezen voor een kalmerende, harmoniserende vorm waarbij   je  volledige lichaam  van kop tot teen wordt gemasseerd. De  herhaling van de beweging helpt om je inlevingsvermogen te ontwikkelen en te verfijnen. We gebruiken daarbij een  warme, geurige Oosterse olie  駭 maken kennis met een aantal  etherische oli・. Specifieke marmapunten en enkele technieken zoals effleureren, kneden, tapoteren, de vloeiende vlinderbeweging komen aan bod. Wist je dat je, als kers op de taart, ook een heerlijke  gezichtsmassage  aangeleerd krijgt?

Deze massage is voor jong en oud, voor genezing, verzachting en preventie en draagt bij aan het vitaal houden van weefsels en organen. Je huid, spieren, bloedvaten, spijsverteringsstelsel en zenuwstelsel hebben hier veel baat bij. De stress verdwijnt en de vrij gekomen energie bezorgt je een algemeen goed gevoel!
Daarom wordt deze massage als  diep ontspannend  en  innig warm  ervaren. Het Sanskriet-woord 'snehana'  betekent zowel  liefde  als  zalving  en komt in de Indische praktijk neer op het  inoli・ van het lichaam,  een behandeling waarbij iemand  liefdevol met oli・ wordt ingesmeerd ter genezing of verzachting van ongemakken of kwalen.  

  
wanneer?   zondag 3  & zondag 10 maart 2024
(telkens van 10 tot 17u).

waar?   SHAMBALLA, Ten Bosse 78, 9800 Deinze

meebrengen: gemakkelijke kleding, dikke sokken, badhanddoeken (2 grote & 1 kleine)  en lunch
prijs:  165 €  per persoon (incl. cursus en olie ). Thee - en lunchpauze zijn voorzien.       
lesgever:  Maureen Dobbelaere, Ayurvedisch consulente
meer info:    - 0495 90 93 06 of via Lut Vercouillie: