1. Lezing fermenteren met demo en proevertjes
Nu grote chefs meer en meer aandacht besteden aan groenten, staat melkzuurfermentatie weer volop in de belangstelling. Deze aloude bewaartechniek is niet alleen een van de meest ecologische die je kan bedenken, ze is ook nog eens supergezond. Bovendien voegt ze een nieuwe smaakdimensie toe aan je groenten.
Lieve Ferdinande legt duidelijk uit wat fermenteren is, toont hoe je het veilig doet, demonstreert de verschillende basismethodes en natuurlijk sluiten we af met een aantal proevertjes.
Na deze lezing weet je alles om zelf met om het even welke groente aan de slag te gaan en ben je klaar om zelf te experimenteren.
Wie: Lieve Ferdinande
Wanneer: maandag 24 januari om 19-21.30
Prijs: 25 €
Reserveren noodzakelijk.

2. Workshop fermenteren: meer dan zuurkool
Tijdens deze workshop bespreken we kort hoe je fermenteert. De nadruk ligt echter op de praktijk. We zetten in kleine groepjes 2 originele groetenfermentaties op. Zo krijg je de belangrijkste technieken onder de knie en ga je naar huis met 2 heerlijke fermenten. Na de workshop heb je voldoende ervaring om verder zelf aan de slag te gaan.
Meebrengen:
1. Een mesje en een snijplank
2. 2 bokalen (genre confituurpot met deksel óf weckpot met beugelsluiting) van 350 tot 500 ml
3. Keukenhanddoek en schort

Wie: Lieve Ferdinande
Wanneer: dinsdag 8 februari om 19-21.30
Prijs: 25 €
Reserveren noodzakelijk.