Mijn dagelijks leven.

Als leerkracht haartooi (1993-2020) en zelfstandige kapster (1985-2020) kreeg ik de kans om mèt en tussen mensen te werken uit alle lagen van de bevolking.

  1. Vanuit mijn functie als leerkracht haartooi kon ik kennis maken met leerlingen uit het Buso, de Leertijden, het Middelbaar Onderwijs en het Volwassenonderwijs.

Ik kwam in contact met een diverse bevolkingsgroepen, verschillende nationaliteiten en culturen en leerde om ieder individu te behandelen op basis van gelijkheid en gelijkwaardigheid.

  1. Vanuit mijn zelfstandige activiteit leerde ik het leven kennen binnen de muren van de psychiatrie, de gevangenis, de wereld van de mentaal gehandicapten, het ziekenhuis, het rust- en verzorgingstehuis, de High Society mbt de Haute Coiffure Française…. alsook het leven van de gewone man in de straat.

Dit alles was voor mij een rijke en boeiende levenservaring, waar ik héél erg dankbaar voor ben.

Enerzijds zag en beleefde ik mooie, ontroerende, intense en fijne momenten met àl deze mensen, anderzijds voelde ik vaak hun verdriet, pijn en lijden en zag ik situaties die mij als hoogsensitieve vrouw vaak heel diep raakten.

Deze rijke waaier aan ervaringen en warme, diepmenselijke contacten, leerden me met een open vizier naar de wereld en mijn medemens te kijken.

Het is steeds mijn betrachting niets of niemand te veroordelen of te oordelen over het leven van anderen, wie of wat je ook bent, wat er ook gebeurt in het leven (van mezelf en van anderen)

Ik ben ervan overtuigd, dat iedereen van iedereen kan leren, ongeacht het niveau, ongeacht je afkomst, nationaliteit, overtuigingen, ....Iedereen kan voor iedereen iets betekenen.

Een Cursus In Wonderen, De Meesters van het Verre Oosten, Christus’brieven (www.christuswijs.nl) de Christus is in je geboren, ..... zijn hierbij enkele van mijn wegwijzers.